Változik a KRESZ!

A gyermekek közlekedésbiztonsága egyre sürgetőbb feladat mindannyiunk számára. Nem nézhetjük tétlenül, hogy évente több mint ezer (2011-ben 1580) gyermek sérül meg közlekedési balesetben. A hivatalos szervek, mint arról Ön is értesülhetett, a KRESZ módosításával mennek a problémák elébe.

Úgy érezzük Nekünk is van tennivalónk, van lehetőségünk tenni ez ügyben.

Először csak saját munkatársainkat segítettük abban, hogy tudatosan fejlesszék gyermekeik közlekedési kultúráját, ismereteit, majd az e célból készült elektronikus kiadványunk népszerűségén felbuzdulva, látva spontán terjedését, döntöttünk úgy, hogy „közkinccsé” tesszük, és a lehető legszélesebb körben, az óvodákkal és iskolákkal is megosztjuk azt.

Kiadványunk abban nyújt segítséget a gyakorló szülőknek, hogy milyen módszerekkel, milyen ismeretet osszanak gyermekeikkel, hogy felelős, tudatos közlekedőként, biztonsággal érjenek célba.

E rövid, de meggyőződésünk szerint annál hasznosabb kiadványt az Önök, illetve tanulóik szülei számára is felajánljuk.

A kiadvány (amelyet e-mailünkhöz mellékelünk) elektronikus úton tölthető le. Kérjük, hogy lehetőség szerint vagy tegyék elérhetővé az e-bookot saját honlapjukon, vagy helyezzenek el rajta egy, a www.kobe.hu/ebook weboldalra mutató linket, így a szülők letölthetik azt a mi szerverünkről is.

Kérjük, hívják fel a szülők figyelmét e téma fontosságára, az elérhető segítségre személyesen, weboldalukon, levelezési rendszerükön keresztül. Amennyiben lehetőségük van rá, helyezzenek ki figyelemfelkeltő információt intézményükben, hogy minél többen foglalkozzanak e témával. (Az e célból készült plakátot mellékeljük.)

Bízunk benne, hogy az Önök intézménye is csatlakozik kezdeményezésünkhöz, hogy a közelgő szünidő kisebb közlekedési kockázatokat jelentsen diákjaiknak, gyermekeinknek.

Megtisztelnek, ha észrevételeiket, tapasztalataikat megosztják velünk a kobe [at] kobe.hu e-mail címre válaszolva!

Üdvözlettel:
Baranyai Eszter
kommunikációs vezető